Bengtsfors Gymnastikklubb

 

 

 

 

 

Barn- & ungdomsgymnastik

 

Vi letar talang i alla, istället för att leta talanger

Bengtsfors Gymnastikklubb har länge haft ett aktivt föreningsliv gällande barn- och ungdomsgymnastik. Gymnastiken passar alla som gillar att springa, hoppa, gå, klättra, rulla, åla, kasta, fånga, krypa och hänga! Vi utgår ifrån de tio grundrörelserna när vi planerar passen och använder lek som grundrecept.

 

Ju äldre barnen blir ju större blir utmaningarna och vi avancerar med redskap och tillslut övergår vi i trampett. Trampetthoppningen kräver att grundrörelser och grundövningar behärskas av gymnasten. För dig som gillar parkour och freerunning finns också utrymme att testa detta i mindre skala. För att hoppa trampett krävs en speciell licens och därför kostar också träningen för de äldre barnen lite mer. Vi ledare är också speciellt utbildade inom barn- och ungdomsgymnastik och har baskurs samt steg 1 i trampett.

 

Trampett fr åk 4-

Det har varit möjligt att fortsätta med våra trampettgrupper tack vare engagerade föräldrar som hjälper våra ledare. Gruppen är för barn från åk 4 och uppåt. Det finns ett begränsat antal platser så vi kräver anmälan för att delta. När du betalat din medlemsavgift får du en licens som tillåter dig att göra volter och andra hopp. Ledarna är utbildade i Bas, Steg 1 trampett och Steg 2 trampett, teori och praktik..